Schotels met artisanale kazen

en luxe garnituren

Paul Boutinot's grote droom is het maken van geweldige wijnen in de zuidelijke Rhônevallei. Zijn wijnen weerspiegelen het terroir van de regio en zijn gemaakt van druiven afkomstig van oude wingerds. Deze rijkelijk gelauwerde wijn opent met een gracieuze bessen-neus, met op de achtergrond ceder en kruiden. In de mond zorgt een harmonieuze samensmelting van kers en zachte tannine voor een wijn die rijp en rijk smakend fruit weet te combineren met een hemels zachte textuur. Een raspaardje dat elke veeleisende liefhebber zal bekoren!

Foodpairing   Romige witte schimmelkazen.

 

 

Deze wijn is afkomstig uit één van de meest gekende wijnregio's in Spanje. De bodega is bovendien historisch en werd reeds opgericht in 1874. Met een bedruiving van 90% Tempranillo, 5% Graciano en 5% Garnacha is deze wijn een Rioja-blend pur sang. De wijn heeft 12 maanden gerijpt in nieuwe en 2e jaars vaten. In de neus herken je rode vruchten zoals cassis, braam en fijne zomerse specerijen. Dit wordt in de mond ondersteund door elegant zacht fruit en een excellente houtstructuur.

Foodpairing   Zwaardere harde kazen.

 

 

De jonge en energieke Monia Piccini zet de traditie van haar vader op het wijngoed "Il Palagio" met verve voort. Samen met haar man en wijnmaker, staat ze garant voor topwijnen, waarbij voluit de biologische kaart wordt getrokken, met nadruk op en respect voor het terroir. Dat laatste mag geen verwondering wekken als je weet dat het 13 hectaren tellende domein pal in de Conca d'Oro ligt, de "Gouden Vallei" binnen de Chianti Classicoregio.  De Sangiovese voor deze wijn is afkomstig van oude wijnranken. Een beetje Merlot geeft de wijn extra ruggengraat en een fluwelige textuur. Verfijnde accenten van rood fruit en zuiderse kruiden springen uit het glas.

Foodpairing De frisse zuren van een geitenkaas.

Rode wijn

Net zoals witte wijn bieden wij u ook graag rode wijn aan.
En daar horen uiteraard de beste kazen bij!